Book TØRFISK på tlf: 70 27 03 07 | Showbizz Danmark
Søg
Generic filters
Showbizz logo i rød

Menu

TØRFISK

Et band med stor spilleglæde, glimt i øjet og en typisk, vestjysk charme

TØRFISK har turneret rundt i det ganske danske land i 41 år, og så er det værd at nævne, at det er med den samme besætning, som da det hele startede i 1981.

TØRFISK har udgivet en ny CD i november 2021,”Tørfisk Fyrre”, med 11 helt nye sange. Nogle af de nye sange er med fra scenen, og bandet er taknemlige for at deres publikum har taget godt imod dem og heldigvis også stadig er glade for de gode gamle sange. Bandet har i forbindelse med 40-året også udgivet bogen ”En Stime af Sange”.

Siden 1981 har TØRFISK leveret soundtracket til Vestjylland og hører til blandt de allerbedste i Danmark til at forene irsk-inspireret folkemusik med egne kompositioner og personlige tekster. Koncerterne krydres med røverhistorier og underholdning på topplan.

TØRFISK forstår at komme ud over scenekanten og berøre hverdagsemner, som skydes lige fra hoften. Publikum kan aldrig vide sig helt sikre. Måske sidder man lige i skudlinjen – men kvartetten forstår at drille fra scenen på en god og sober måde.

TØRFISKs koncerter bærer præg af en blanding af både det nye og det velkendte. For når man har et helt "Vesterhaw" af numre i bagkataloget, er det svært at sige farvel til de gode, gamle sange. Og så er der den simple grund, som de selv siger: "at de ikke mønstrer mere end tre-fire akkorder på strengeinstrumenterne", som de gamle numre netop er bygget op om.

Med en masse erfaring fra den danske musikscene og med 20 CD’er, 2 DVD-udgivelser, en del kassettebånd og LP’er, og senest en sang og historiebog ”En Stime af Sange” i ”nettet” har TØRFISK stadig stor energi, spilleglæde og et gevaldigt glimt i øjet.

Besætningen lyder:
Egon Kirk (1962): banjo, mandolin og sang
Anker Hviid (1961): bouzouki, fløjte, harmonika og sang
Bent Bro (1961): guitar og sang
Bent Kirk (1958): bas og sang

Fakta:
Tørfisk, eller stokfisk, er usaltet fisk, der er naturligt tørret af sol og vind på et stativ eller sjældnere tørret i egentlige tørrerier. I den store verden er det for det meste torsk, som bruges til tørfisk. Det bruges også i Thyborøn, men den fisk, som orkestret TØRFISK er opkaldt efter, er en ising, som er den mest almindelige form for tørfisk på den jyske vestkyst. I daglig tale kaldet for en ”dabs”, hvilket er det engelske ord for ising.

Print
Tørfisk på stribe
Send forespørgsel

Send os en uforpligtende forespørgsel og få lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

Sammen sørger vi for, at dit arrangement bliver noget helt særligt.
Du behøver kun at søge ét sted

Vi er Danmarks eneste landsdækkende booking bureau.

Underholdning siden 1956

Vi har mere end 65 års erfaring indenfor branchen.

Stort udvalg

Vi har Danmarks største udvalg af kunstnere.

Vi anbefaler også

Vi formidler kunstnere, som optræder på højt niveau og gør dit arrangement til noget helt specielt.

Sådan booker du gennem Showbizz
trin for trin.
1. Vælg din underholdning:

Søg efter underholdning, musik, foredrag eller forlystelses-aktiviteter i vores database.
Find det, du ønsker til dit næste arrangement.

2. Kontakt os:

Kontakt os på tlf. 70 27 03 07 eller skriv til os på showbizz@showbizz.dk. Fortæl os, hvad du evt. ønsker mere information om - oplys gerne budget, dato og anledning.

3. Aftalen udfærdiges:

Vores bookere sidder klar til at hjælpe dig og når aftalen er på plads udfærdiges en kontrakt, der indeholder al praktisk information. Op til arrangementet afregnes via faktura og så er
du klar til at nyde arrangementet.

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp?

Vores helpdesk sidder klar til at rådgive dig, hvis du har brug for hjælp, råd eller lign.
Vores helpdesk Kontakt:
julie1
brug for hjælp?
Søg
Generic filters