forespørgselsliste

Din liste er tom >

Historien om Showbizz Danmark

Det hele startede i 1956. Den populære kapelmester og musiker Poul Birkum kunne ikke klare efterspørgslen fra kunder, som ønskede hans orkester til fester. Han fik den lyse idé at nedsætte sig som Impresario, - faktisk den eneste på daværende tidspunkt i provinsen. Poul Birkum fik hurtig succes, og firmaet Poul Birkums Orkesterbureau var snart kendt overalt i det sydsjællandske.


I starten af halvfjerdserne var virksomheden vokset så meget, at Poul Birkum ikke kunne overskue både at være musiker og samtidigt drive bureau. Derfor indgik han en aftale med Carl Christensen (Pop-Carl) fra Vordingborg, som blev kompagnon, og senere købte forretningen. I den anledning blev firmaet omdøbt til DEPA – Danish Entertaining & Production Agency ApS.


Carl Christensen havde stor succes med orkesterbureauet. Firmaet udviklede sig, og i firserne åbnede man flere afdelinger indenfor branchen. Blandt andet var man alt dominerende på spille siden, med en stor afdeling af Banko og Bingo, og man var det første firma i Danmark, som lancerede skrabeloddet. I halvfemserne var et naturligt generationsskifte i sigte. Carl Christensen håndplukkede Poul H. Jakobsen som kronprins til at overtage sit selskab, som på daværende tidspunkt handlede ikke bare med Danmark, men med hele Norden.


Carl Christensen og Poul H. Jakobsen blev enige om, at opdele koncernen i 2 afdelinger. Den ene afdeling var Bingo- og Bankoafdelingen, som blev solgt til tredjemand. Den anden afdeling var booking og udlejningsvirksomheden, firmaets kerneområde, som i 1996 blev solgt til Poul H. Jakobsen. I den anledning blev firmaet omdøbt til Showbizz Danmark, og firmaet er i dag fortsat ejet af Poul H. Jakobsen, i daglig tale kaldet P.H.


Efter 25 år i Vordingborg blev det tid til luftforandring. Som et naturligt led i udviklingen flyttede PH Jakobsen hovedkontoret til Charlottenlund i 2021, hvor han også selv er bosat.  


COPYRIGHT SHOWBIZZ DANMARK

Så behøver du kun at søge ét sted!

Tlf. 70 27 03 07

FB_1.png
G_.png
Til toppen