forespørgselsliste

Din liste er tom >

Kristian Rusbjerg

Kristian Rusbjerg

Harmonika i harmoni - og i mange konstellationer

Kristian Rusbjerg er herhjemme et synonym med harmonikamusik, og det er ikke helt uden grund. Kristian Rusbjerg har et hjerte, som banker for harmonikamusik, og det er musik på topplan. Kristian Rusbjerg er en mand med mange jern i ilden, og han spiller harmonika i et hav af forskellige konstellationer, så der burde være noget for enhver smag og til enhver lejlighed: 


Rusbjerg & Venndt 


Harmonikaen og mundharpen udgør fundamentet for dette spændende samarbejde, som altid betager og imponerer publikum. Forkærligheden ligger først og fremmest hos den franske musette, men duoen serverer også veloplagte og sprælske danske og udenlandske evergreens, nordisk folkemusik, latinamerikansk inspireret musik og sågar enkelte udødelige klassiske stykker. Hele repertoiret sprudler af virtuositet og energi og koncerten leveres med højt humør og gode anekdoter, så publikum sidder tilbage med et smil på læben og en amorpil i hjertet. 


Kristian Rusbjerg Trio 


Med den unikke konstellation af harmonika, kromatisk mundharpe, akkordmundharpe, el- og kontrabas, sav, vokal og trommer, sørger Kristian Rusbjerg Trio for, at lyden aldrig bliver ensformig men altid ny, spændende og aldrig hørt før i Danmark. Repertoiret er først og fremmest hentet fra den franske musette-skat som låner fra jazzens harmoniske vokabular, men samtidig tilføjer et umiskendeligt romantisk og vedkommende strøg af regnvåde gader i Paris på en smuk efterårsdag. Tager man dette billede og blander det med latinamerikanske rytmer, danske klassikere som “Forelsket i København” Toots, Piaf, nordisk folkemusik, et par omarrangerede klassikere af blandt andre Bach, så har man en god fornemmelse af, hvad en aften med denne trio kan byde på. 


Peter Vesth & Kristian Rusbjerg 


Mange kender nok bedst Peter Vesth, når man nævner sangen Veras Vinterven, eller måske fra en herlig sommerferie på Bornholm, hvor Peter og hans bror Torkild var en fast del af musikken på øen i mange år. Med sin guitar om halsen og muntre anekdoter spiller og synger han sine sange med nærhed og en tydelig glæde, der smitter af på sit publikum. Peter Vesth har nu haft mere end 50 sange på Dansktoppen, og omkring halvdelen har ovenikøbet nået første pladsen. I dag turnerer Peter Vesth landet tyndt med sin nye makker Kristian Rusbjerg. Sammen optræder Peter Vesth og Kristian Rusbjerg med Peters festlige sange, stille ballader og muntre anekdoter. Kristian & Jens Peter Med et pladesalg, der resulterede i 2 guldplader og 1 platinplade, har de to herrer sat deres solide aftryk i den danske harmonikaverden. De er begge opvokset med harmonikaens klingende toner omkring sig og har spillet utallige timer på landets mange harmonikatræf. Det er typisk den nordiske harmonikamusik “Gammeldans”, der har samlet de to musikanter og sammen har de to været en stor årsag til, at harmonikaen i dag er blevet til et mere populært instrument. Maries Festival Band Underholdningsmusikken er blevet genopfundet med traditionel folkemusik, revyviser, evergreens og swing i en herlig sammenblanding med komik og højt humør. Musikken er spillet af unge musikere (i forhold til genren), hvilket også giver det hele et friskt pust. Violiner, mandolin, harmonika, kontrabas, mundharpe, sav og sang bliver i et stort sammensurium trakteret af de fire musikere med respekt for musikkens rødder. Maries Festival Band har sin base i Mariehaven i Ansager, hvor de er stedets faste husorkester med muntre toner, der hjælper til at skabe den hyggelige stemning, vi alle kender fra Sommersang i Mariehavn. 


Strings & Buttons 


Strings & Buttons er en dansk sigøjner-jazz kvintet, der med sprudlende energi og gedigen sammenspillethed udfordrer og fornyer den traditionelle sigøjner-jazz musik, som har sin oprindelse i 1930’ernes europæiske sammensmeltning af amerikansk swing-musik og den traditionelle sigøjnermusik. Bandets lyd og repertoire er solidt forankret i denne tradition, men hvor den traditionelle sigøjner-jazz oftest er instrumental, tilfører bandets sangerinde stilen et nyt udtryk, med en stilsikker og karakteristisk vokal ofte krydret med egne tekster. I kombinationen med virtuost guitarspil, ekvilibristisk harmonika og bundsolid bas, leverer bandet et stemningsfyldt og imødekommende helhedsindtryk, der leder tankerne hen på franske fortovscaféer og indbyder til smil, svingende dans og højt humør. 


Just like Django 


Just Like Django er ung, forfriskende sigøjnerjazz, der tager livgreb med den traditionsbundne genre og puster fornyet liv i den. Med en kombination af amerikansk swingnumre, sigøjnermusik og egne kompositioner genskabes den sydende stemning fra 30’ernes og 40’ernes parisiske natklubber og dansesaloner. Bandets uortodokse spillestil og improvisationer, der er fyldt med virtuos og entusiastisk livlighed, minder om den franske charme ved Seinens bred og storbyens swingende natteliv. 


Den Lille Café 


Den Lille Café er navnet på en trio bestående af tre musikalske personligheder, der hver især er unikke på deres felt. Marie Lindhardt er en af de få unge i dag, der til fulde mestrer den klassiske gårdsang. Det er en musik fyldt af vemod og glæde, og det er på mange måder det danske modstykke til Portugals Fado, de irske folkesange og den amerikanske blues. Kristian Rusbjerg er en af sin generations fornemste harmonikaspillere. Hans virtuose spil balancerer mellem det folkelige og det forfinede med tydelige referencer til svenske viser, swingjazz og argentinsk tango. Frey Klarskov kommer ud af en levende musiktradition med en stærk forankring i viser og folkesange, samt i den traditionelle spillemandsmusik. Han spiller guitar, mandolin, mundharmonika og synger, og er altid god for at binde musikken sammen med en røverhistorie eller to. Alt i alt en særlig mixtur, der underholder og forbavser, opildner til fællessang og rører ved noget i os.

Ønsker du yderligere information og/eller priser på denne kunstner, er du velkommen til at kontakte os på telefon 70 27 03 07, eller sende en mail: 

Bliv kontaktetShare
kd_telefon
COPYRIGHT SHOWBIZZ DANMARK

Så behøver du kun at søge ét sted!

Tlf. 70 27 03 07

FB_1.png
G_.png
Til toppen