forespørgselsliste

Din liste er tom >

Susanne Elmark

Susanne Elmark

Operasangerinde med international karriere

Den danske sopran SusanneElmark står på toppen af sin internationale operakarriere.


Hun er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hosdocent Susanna Eken, og i de sidste mere end tyve år har hun været efterspurgtsom ”ekstremsportsudøver” af de allersværeste halsbrækkende sopranpartier såsomNattens Dronning i Tryllefløjten, Lulu i Alban Bergs Lulu, Konstanze iBortførelsen fra Seraillet , Zerbinetta i Ariadne på Naxos, Fiakermilli iArabella og de senere år ikke mindst Marie i Zimmermanns vanvidsværk DieSoldaten.


Med disse partier har hunoptrådt bl.a. i München, Madrid, Berlin, Barcelona, Buenos Aires, Zürich ogWien.


Susanne Elmarks karrierebegyndte i 1992 på Østre Gasværk Teater hos teaterchef Morten Grunwald. Efterfølgendehar hun primært stået på de store udenlandske operascener verden over.  Dog var hun tilbage i år 2000 at høre somChristine i Phantom of the Opera, da den havde premiere på Det Ny Teater, oghun har lagt stemme til tegnefilm, er bl.a. den danske Pocahontas.  Og hun har med jævne mellemrum gæsteoptrådt påDet Kongelige Teater.

 

I 2016 blev hovedrollen Claudia i operaen Stilles Meer skrevet specielt til hende, med opførelser på Staatsoper Hamburg . Til foråret 2019 debuterer hun på Berliner Staatsoper i operaen Babylon med Daniel Barenboim som dirigent, og senere på året synger hunAgnes i Written on Skin i Tokyo.

 

De senere år har SusanneElmark udmærket sig i ekvilibristiske partier i musikkens Formel 1, specielt indenfornyskrevne værker. Til denne genre hører ogsåoperaen Die Soldaten, som Susanne Elmark har haft sin måske allerstørste succesmed verden over, og den djævelsk vanskelige rolle som Marie har hun sunget nu iBerlin, Zürich, Buenos Aires, Nürnberg og Madrid. Hendes præstation af dennerolle verden over gav hende i 2017 DR’s ”P2 Pris for Bedste Koncertoplevelse”.

 

Sidste år udgav SusanneElmark på Peter la Cours Forlag bogen ”Det var med Vilje”, en skildring afsåvel karriere som bagsiden af medaljen ved en leve i en kuffert og kæmpe fordet, man gerne vil. 

Ønsker du yderligere information og/eller priser på denne kunstner, er du velkommen til at kontakte os på telefon 70 27 03 07, eller sende en mail: 

Bliv kontaktetShare
kd_telefon

Andre kunstnere i samme kategori

COPYRIGHT SHOWBIZZ DANMARK

Så behøver du kun at søge ét sted!

Tlf. 70 27 03 07

Til toppen