forespørgselsliste

Din liste er tom >

Steffen Kretz

Steffen Kretz

Rejsen til verdens brændpunkter

Steffen Kretz har tidligere været udstationeret som DRs korrespondent i Mellemøsten med base i Amman og kontor i Jerusalem. Her dækkede han bl.a. Muhammed-krisen og krigen i Libanon i 2006, men fortalte også levende om den tilværelse, som helt almindelige mennesker har i den muslimske verden. 


Steffen Kretz har interviewet en lang række verdensledere og præsidenter, er tidligere redaktør af DRs udenrigsmagasin Horisont og mangeårig ankermand på Søndagsmagasinet, Tv-avisen og korrespondent i USA. Først Mubarak så Gadaffi - hvem bliver den næste tyran, som bliver styrtet? Steffen Kretz har mødt Libyens enehersker Moammar Gadaffi, rapporteret fra præstestyrets Iran, Syrien og en række andre lande i regionen, som styres af eneherskere, som nu frygter, at de bliver den næste, som styrtes af tusinder af unge bevæbnet med mobiltelefoner og samlet via internettet. 


Steffen Kretz kan bookes til følgende foredrag: 

Isen på Grønland smelter - hvad nu? 

Grønland er måske det sted på kloden, hvor konsekvenserne af klima-forandringerne er tydeligst, og når isen smelter på verdens største ø, har det konsekvenser for os alle. Steffen Kretz har besøgt Grønland i kraft af sit job som DR’s klima-korrespondent og fortæller her om sine oplevelser, og de erfaringer han har gjort sig på sine rejser over alt i verden: Fra Nordpolen til Sahara, fra Texas til Amazonas, fra Indien til Australien. Hvor mærkes opvarmningen tydeligst? Hvordan påvirker det os, når indlandsisen smelter, og ørkenen i syd spreder sig, når regnskoven brænder, og gletsjerne forsvinder? 

Tre grunde til at Mellemøsten brænder 

Steffen Kretz har været DRs korrespondent i Mellemøstens brændpunkter og fortæller levende om sine oplevelser på rejser fra Iran til Marokko, fra Libanon til Golfstaterne og naturligvis til Israel og de palæstinensiske områder. I dette foredrag giver Steffen Kretz baggrunden for det oprør, der er blevet døbt Det Arabiske Forår, og som på mange måder har vendt op og ned på en region, der har været styret af brutale diktatorer i årtier. Steffen Kretz er én af de få journalister, der mødt den faldne enehersker Moammar Gadaffi ansigt til ansigt i hans stærkt forskansede militærkompleks i Tripoli, og han giver et sjældent indblik i en diktators liv og tanker. Frem for alt peger Steffen Kretz i dette foredrag på tre væsentlige grunde til, at Mellemøsten igen og igen er centrum for blodige konflikter og krige, som trækker spor verden over. 

Mit job i verdens brændpunkter 

Foredraget er Steffen Kretz’ personlige beretninger om livet som reporter i verdens brændpunkter. Foredraget bygger på Kretz' bog "BRÆNDPUNKTER - reporter på kanten af verden", hvor han i otte essays giver et medrivende indblik i de arbejdsmetoder, som i en lang årrække har præget hans hverdag som udenrigskorrespondent i krigszoner og diktaturstater. Steffen Kretz tager deltagerne med på en rejse ind i et univers befolket af menneskeskæbner, som kryber ind under huden: To brødre, der er blevet dødsfjender, fordi de står på hver sin side af en borgerkrig. En krigsherre i Mogadishu, som giver indtryk af at være alle syv dødssynder samlet i én person. En excentrisk diktator, der kun vil interviewes i et beduintelt – og mange, mange flere. 

Ordstyrer Steffen Kretz er en rutineret ordstyrer ved konferencer og debatter på dansk og engelsk. Med en blanding af skarp journalistisk sans og lune sikrer han, at arrangementet bliver både relevant for deltagerne, underholdende og giver stof til eftertanke.

Ønsker du yderligere information og/eller priser på denne kunstner, er du velkommen til at kontakte os på telefon 70 27 03 07, eller sende en mail: 

Bliv kontaktetShare
kd_telefon

Andre kunstnere i samme kategori

COPYRIGHT SHOWBIZZ DANMARK

Så behøver du kun at søge ét sted!

Tlf. 70 27 03 07

FB_1.png
G_.png
Til toppen